Flammkuchen met vijgen, geitenkaas en dadelspread

16 april 2025

Zelf aan de slag

Flammkuchen met vijgen, geitenkaas en dadelspread

Een heerlijk borrelhapje, maar ook perfect als lunch of lichte avondmaaltijd met een frisse salade erbij. Deze dunne witte pizza uit de Elzas krijgt een verrassende twist met zachte geitenkaas, verse vijgen en een smaakvolle dadel-kalamata tapenade.


Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en plaats hier het flammkuchendeeg op.
  3. Meng de crème fraîche met wat zout en peper en smeer dit gelijkmatig over het deeg.
  4. Snijd de vijgen in dunne plakjes en verdeel deze over de bodem.
  5. Verbrokkel de geitenkaas of feta erover.
  6. Voeg kleine lepeltjes dadel-kalamata spread toe, verspreid over de flammkuchen.
  7. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant.
  8. Garneer met een scheutje olijfolie, wat extra zwarte peper en eventueel een handje rucola.